Saturday, March 28, 2015

Vad som gjorts vecka 13, Ämne: Media

Första workshoppen i Projekt 4.
Vi delades upp i blandade grupper så att det fanns representanter från olika team. I grupperna funderade vi på vad media egentligen är. Vad media är idag. Sedan tog vi den informationen och de reflektionerna vi kommit fram till, tillbaka till våra egna team.

Vi konstaterade att de flesta grupper hade en relativt likadan syn på "media idag". Speciellt en relativt klar bild av vad digital media är.


Team Know--How´s "Customer journey mapping". En sammanställning av våra medierdagböcker och en typisk dag i våra liv när det kommer till användning av media i olika former.




Klicka på bilden för att se en större version.

Vad är media?


Media som ett begrepp är väldigt brett och innehåller många olika delområden, kort sagt kan man dock definiera media som en kanal för information och/eller underhållning. Till media hör alltså saker som tidningar, TV, radio, social media och musik. Media används alltså för att förmedla information till konsumenter på ett snabbt och effektivt sätt.



Vi indelade media-användningen till tre olika typer av mediakonsumtion: media för sociala behov och kontakter, för underhållning och för informationssökning.


Morgon:

På morgonen används media främst för kommunikation och socialisering med vänner. Efter det lyssnar man på musik medan man håller på med morgonrutinerna. I frukostbordet läser man dagens nyheter antingen digitalt eller i pappersformat.


Dag:

På vägen till skolan/jobbet lyssnar man på musik från appar eller radion. Under dagens lopp används media även för mer informationssökning, socialisering med vänner, underhållning i form av videon och e-mail.


Kväll:

Under kvällen använder man media mest för socialisering och underhållning i olika format. Även lite informationssökning i form av skoluppgifter finner sin plats här.


Natt:

På natten socialiserar man eventuellt ännu lite med sina vänner samt göra till slut de tidigare påbörjade skoluppgifterna.

No comments:

Post a Comment